Ik Ben Begaan Met Jullie Ellende


Ontvlucht de kunstruimte

Ik Ben Begaan Met Jullie Ellende

Tijdens de kunstacademie had Himmelsbach het gevoel dat hij zich vanuit zijn atelier zorgen om de wereld maakte. Dat hij vanuit de afgesloten kunstruimte slechts toeschouwer van ‘s werelds ellende was. Hij raakte doordrongen van het idee dat het enige wat hij kon doen als geëngageerd kunstenaar, was zijn medeleven aan de wereld te tonen.

Himmelsbach naaide een spandoek van acht bij twaalf meter, beschilderde hem met de tekst: “Ik ben begaan met jullie ellende” en hing deze over een reclame billboard van verzekeringsmaatschappij Achmea, langs de A28 snelweg.

Zo bereikte hij in enkele uren duizenden mensen. De tekst van het spandoek werd opgenomen in een Veluwse preek over barmhartigheid, RTL5 reed langs en besteedde er een “5 in het land item” aan en het nieuws bereikte de voorpagina van de Stentor.

“Na een aantal uur werden we door een hoogwerker van het billboard verwijderd. Rijkswaterstaat vond het spandoek een gevaarlijke afleiding voor de automobilist. Alle sloggy string reclames zijn kennelijk geen afleiding”

 

 

OTHER PROJECTS