Wilderswebwinkel.nl


Een brug naar nieuw publiek

Wilderswebwinkel.nl

Wilderswebwinkel.nl is het artistieke antwoord op de cultuurbezuinigingen; een online galerie met Geert Wilders als muze. Hier verkopen we onder andere T-shirts, tassen, dekbedovertreksets en andere Geert Wilders merchandise. Alle producten zijn ontworpen door beeldend kunstenaars en in kleine oplage geproduceerd.
 Niet alleen wordt in dit project het door het huidige kabinet gepropageerde cultureel ondernemerschap onder kunstenaars in praktijk gebracht, Wilderswebwinkel.nl is ook een groeiend platform voor kunstenaars om zich op creatieve wijze te verhouden tot Geert Wilders en een manier om zijn populistische strategie op kunst toe te passen. Tegelijkertijd wil de webwinkel de brug tussen pro- en anti-Wilders slechten. Verwelkom je allochtone buurman bijvoorbeeld met een Wilders deurmat of gebruik de PVV-meeuw op een verjaardagsfeestje als piñata.

Toen de subsidieregeling WWIK, financiële ondersteuning voor beginnende kunstenaars wegbezuinigd werd, bedacht ik me dat ik een andere bron van inkomsten aan moest boren. Ik moest cultureel ondernemen, een gat in de markt vinden. Ook dacht ik dat kunst wel wat meer zijn best mocht doen ‘het volk’ aan te spreken. Geert Wilders doet het goed bij ‘het volk’ en is mede verantwoordelijk voor de culturele bezuinigingen. Kunst aan hem gewijd, zou wel eens de oplossing voor beide problemen kunnen zijn; inkomen en een brug naar een nieuw publiek. Dat we het volk wisten aan te spreken stond als een paal boven water: we zijn de eerste kunstenaars die positief door Powned geportretteerd zijn.”

Klik hier om Wilderswebwinkel.nl te bezoeken!

 

www.wilderswebwinkel.nl

15-12-07 Pownews himmelsbach

OTHER PROJECTS