A Paper Monument For the Paperless editie


Verbreed het debat over inclusiviteit. Neem het verhaal van ongedocumenteerde vluchtelingen op in ons collectieve geheugen.

A Paper Monument For the Paperless editie

‘A Paper monument for the paperless’ nu verkrijgbaar in limited edition oplage. Van straatkunst naar conversational piece en ambassadeur in cultuurhistorische collecties, instituten en musea.

‘A Paper monument’ project groeide sinds 2013 van community art workshops uit tot een internationale wildplak actie om als poëtisch monument zichtbaarheid te genereren voor identiteitspapierloze vluchtelingen (lees hier meer en doe mee >).

‘A Paper Monument’ heeft nu de ambitie om uit zijn vluchtige, activistische straat context te verrijzen. Het verhaal van ongedocumenteerden moet in ons collectieve geheugen op worden genomen. Daarom wordt nu de stap gezet in de ontwikkeling om tot een duurzame deluxe limited edition van de ‘Paper Monument’-houtsneden te komen en deze aan te bieden aan openbare kunstcollecties en de samenwerking met instituten aan te gaan. Zo evolueert het project van haar ‘ondergrondse’ straatleven, met veel alledaagse zichtbaarheid in steden, tot een respectabele papieren ambassadeur die dit verhaal blijft vertellen als een ‘conversational piece’ binnen musea, archieven en andere collecties van cultureel erfgoed.

Geprint in het Amsterdam Museum
De limited edition werd handmatig tijdens een residentie gedurende de ‘Vrijdenkers: van Spinoza tot nu’ tentoonstelling van 5 september tot eind februari 2022 gedrukt in een pop-up drukkerij in het Amsterdam Museum gedrukt.

Download hier de de uitgebreide PaperMonument PDF brochure met prijzen.

Bestel en meer informatie: info et himmelsbach dot nl

Een pop-up hoogdruk/houtsnede drukkerij op zolder van het Amsterdam Museum tijdens de vrijdenkers expositie gecureerd door Nathalie Faber

 

OTHER PROJECTS