De Himmelsbach Dutch Mountain tarot


De Himmelsbach Dutch Mountain tarot

Ik ben uitgenodigd door het Antidote Art Festival (mail art edition) om een performatief papierwerk te maken dat deelnemers laat reflecteren op de toekomst. Als reactie hierop heb ik een set Tarotkaarten ontworpen. Deze set is bedoeld als eerbetoon aan de kunst van het waarzeggen en biedt een hulpmiddel om de beslissingen en paden van het leven te navigeren. De kaarten bieden een weelderige jungle van verbeelding, vermengd met de avonturen van het leven, en dienen als een spiegel om je door het doolhof van associaties te leiden, voorbij de grenzen van de rede en het gezond verstand.

Mijn inspiratie voor deze set komt uit verschillende bronnen, waaronder petrogliefen uit het stenen tijdperk, de Sola Busca tarot en andere renaissance tarots, de kaarten van Pamela Colman Smith, en Himmelsbach symboliek vermengd met popcultuur. Met 500 jaar drukgeschiedenis als achtergrond belooft deze set een unieke en rijke ervaring.

Deze kaartset is niet alleen het resultaat van een beeld- en symboliekonderzoek, maar ook een experiment en de eerste stap in waarzeggerij in combinatie met het genereren van ideeën als sociale performance.

De meeste kaarten raken de  symbologie van het Rider Waite deck, waardoor deze set te gebruiken is ism het Rider Waite handboek. Graag benadruk ik: de magie zit hem in de vraag stellen, je onderbewustzijn of wat voor geloofsmodel je ook hanteert: het antwoord volgt.

Binnenkort voeg ik op deze pagina ook video tutorials en uitleg over hoe je deze kaartset kan gebruiken.

OTHER PROJECTS