Gedenkplaats voor een aanvaring


Geluk bij een ongeluk

Gedenkplaats voor een aanvaring

Vorig jaar ramde ik per ongeluk met mijn schip de aanlegsteiger van jachthaven Kadoelenwerf, de plek waar ik mijn boot net had gerestaureerd. De havenmeester had een stressvolle periode en ik zou minstens € 800,- aan reparatiekosten moeten betalen voor de steiger. Als een alternatief voor de restauratie bood ik aan om een gedenkplaque van messing te etsen, zeggende:

“Dit plakkaat dient ter verdoezeling van de schade, aangericht door Domenique Himmelsbach de Vries zijn legendarisch stupide aanvaring met deze steiger op 21-10-2017.”

De havenmeester ging akkoord. Hij kon dit gemeenschappelijke avontuur en verhaal wel waarderen. Ik leerde tegelijk de vaardigheid van het etsen van messing en maakte een nieuw werk in de publieke ruimte. Dit is voor mij een goed voorbeeld van creatief omgaan met problemen en bovendien bespaarde ik met deze actie een paar honderd euro.

Het is een creatieve oplossing op een zeer praktisch niveau. Ik doe publieke kunstinterventies waarmee ik mijzelf en anderen (collega’s, participanten, publiek en voorbijgangers) hoop te inspireren om creatief in het leven te staan, maar ook om in eigen omgeving te interveniëren en om problemen te ‘hacken’.

OTHER PROJECTS