Ideeën spreekuur Molenwijk


Ideeën spreekuur Molenwijk

Noot voor de lezer: Deze tekst is geschreven met als doel deelnemers uit te nodigen tijdens mijn werkperiode in gemeenschapsresidentie Werkplaats Molenwijk * door Framer Framed. Ik hoop deze pagina binnenkort opnieuw te bewerken en de resultaten van deze performatieve actie te presenteren.

Komende tijd, tot 16 november werk ik in Werkplaats Molenwijk*. Dagelijks houdt ik hier spreekuur en geef ik buurt en stadsgenoten artistiek advies over… Zeg het maar: van persoonlijke vraagstukken tot maatschappelijke problemen.

Wat kan je dan verwachten? In mijn eigen kunstpraktijk zoek ik frisse manieren hoe met persoonlijke vraagstukken om te gaan. Bijvoorbeeld: Toen ik pas in Amsterdam woonde heb ik een dag gratis hulp aan de Amsterdammers aangeboden als een zelf-integratiecursus om contact met mijn nieuwe leefomgeving te maken en de eenzaamheid van ‘het nog buitenstaander zijn’ te doorbreken. Een ander voorbeeld: Enkele jaren geleden heb ik een ‘monument voor prima mensen’ gebouwd om alle bijzondere mensen die er bestaan in ons gemeenschappelijk geheugen op te nemen.

Dit zijn twee voorbeelden van interventies die ‘anders’ omgaan met vraagstukken. Voor mij zijn interventies artistieke ingrepen in ons dagelijks leven en omgeving. Het kan groots aangepakt worden maar ook simpel zijn zoals een theatrale toespraak op een zeepkist, het beschilderen van zwerfafval of het plaatsen van een beeld op een plein. Interventies kunnen zowel buiten de deur als binnen uw huis, op een verjaardag of tijdens een troonrede plaatsvinden. Interventies geven een draai aan de alledaags gedrag en geven je de moed om uit je eigen patronen te stappen.

Wat kan ik voor je betekenen? Heb je een vraag, een probleem, een irritatie die je om wil zetten in een positieve actie? Graag help ik je met omdenken en met het vanuit je vraagstuk ontwikkelen van een interventie.

Heb je geen idee, maar klinkt deze ludieke aanpak interessant? Kom op een woensdag, donderdag of vrijdag naar Werkplaats Molenwijk. Hier tref je een prikkelende installatie waar je inzicht in mijn sociale interventies krijgt. Ook teken ik 160 ideeën voor nog niet uitgevoerde kunst acties en monumenten uit tot handleidingen en schetsen. Mocht je geen idee hebben, dan kun je hier wellicht uit putten.

Mocht je langs willen komen en of gebruik willen maken van het spreekuur, e-mail me dan graag even op molenwijk@himmelsbach.nl, dan maken we een afspraak.

Hartelijke groet,
Domenique

*Openingstijden: Woensdag t/m vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur. Mijn werkperiode duurt tot 16 november.
Adres Werkplaats Molenwijk: Molenaarsweg 3, 1035 EE Amsterdam

OTHER PROJECTS